Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a declarat că au fost depistate alte 20 de persoane infectate cu noul coronavirus la clubul CFR Cluj, totalul cazurilor la gruparea ardeleană ajungând la 26 de cazuri.

"Testele efectuate joi de membrii echipei CFR Cluj au adus noi cazuri pozitive. În momentul de față, în total, există 26 de cazuri de COVID-19 la CFR, 16 jucători și 10 membri ai staff-ului tehnic", a spus secretarul general al LPF pentru Agerpres.

La 18 iulie, Liga Profesionistă de Fotbal a amânat meciul FCSB - CFR Cluj, programat în etapa a 8-a a play-off-ului Ligii I, după ce un jucător al formației ardelene a fost depistat pozitiv la COVID-19. Ulterior, la 20 iulie, au fost depistate alte cinci persoane infectate cu noul coronavirus la formația CFR Cluj, doi jucători și trei membri ai staff-ului tehnic.

Citește și: Dan Petrescu, depistat pozitiv cu COVID-19/ Dinamo a ajuns la 19 cazuri de infectare

După ultima testare, campioana en titre a României devine echipa cu cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din Liga I, 26.

De la reluarea campionatului Ligii I la fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la jucătorii și angajații cluburilor FC Dinamo, FC Botoșani, CFR Cluj și Universitatea Craiova, ceea ce a dus la suspendarea meciurilor celor patru formații și la deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcțiile de Sănătate Publică.

Citește și: Efectele COVID-19 în fotbalul românesc

De asemenea, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploiești și FC Argeș.

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eșaloane, au fost depistate patru cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federația Română de Fotbal.