Planeta parcurge încă o perioadă dificilă, care testează cu adevărat capacitățile sportului de a ajunge la rădăcinile sale.

Activitatea tinerilor (în afara locuințelor) reprezintă un subiect ce acaparează un nivel foarte mare al atenției. În consecință, acțiunile de ordin public sunt întâmpinate cu grad ridicat de mediatizare.

Drept urmare a parteneriatului între Ministerul educației și cercetării, Ministerul tineretului și sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Institutul Aspen România a lansat vineri platforma online: ”Sportul se Joacă”. Ea reprezintă o un suport educațional deschis, de introducere în sport, prin joacă și mișcare, o platformă care promovează exerciții distractive, fără a solicita resurse materiale deosebite și cu țelul de a inspira adulții din țara noastră să experimenteze activități sportive împreună cu copiii lor.

Programul își propune să promoveze sportul de masă, încurajându-i pe cei mici să evolueze și să își formeze un potențial fizic bun. Astfel, ei pot deprinde abilități în cadrul a multiple discipline olimpice, printre care atletismul, baschetul, biatlonul, tenisul de masă, canotajul, judo, gimnastica, handbalul, luptele, scrima, tirul sportiv sau tenisul.

Platforma este activă din data de 22 octombrie 2020, potrivit unui comunicat de presă.

Pe site-ul www.sportulsejoaca.ro pot fi accesate 120 de clipuri cu diferite exerciții din cele 12 ramuri sportive olimpice menționate.

”Prin intermediul platformei «Sportul se joacă», în care sunt prezentate cele 12 discipline incluse în programul olimpic, elevii vor avea posibilitatea de a descoperi ce sport li se potrivește”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

Mulți dintre marii campioni ai României s-au alăturat deja proiectului devenind Ambasadori ai programului ”Sportul se Joacă”. Printre ei, îi regăsim pe Mihai Covaliu, Marian Drăgulescu, Ana-Maria Brânză Popescu, Alina Dumitru, Éva Tófalvi, Paula Ivan, Mihaela Ștef, Laura Coman, Gianina Beleagă, Ionela Cozmiuc, Elisabeta Lipă, George Cosac și Răzvan Pîrcălabu.

”«Sportul se joacă» este un program care va ajuta, în primul rând, prin ceea ce conține: un număr de peste 120 de exerciții, exerciții prin care copiii vor descoperi, practic, lumea minunată a sportului, vor descoperi disciplinele olimpice și vor avea oportunitatea să aleagă ce îi atrage cel mai mult, ce li se potrivește și ce vor să practice mai departe”, a declarat Mihai Covaliu, actualul președinte al COSR, campionul olimpic de la Sydney (în 2000).

Pe lângă site-ul www.sportulsejoaca.ro, conținut valoros poate fi vizualizat deja cu ajutorul rețelelor sociale (canalul de YouTube ”Sportul se joacă” și pagina de Facebook cu același nume).