Este aproape imposibil de găsit un sportiv care depășește prin anvergura propriului nume disciplina pe care o practică. Și, totuși, telespectatorii și împătimiții snookerul știu că s-a vorbit astfel - și nu o singură dată - despre Ronnie O`Sullivan.

Englezul continuă să înalțe, alături de alți maeștri ai tacului, un sport care a prins rădăcini remarcabile și în țara noastră.

Ieri seară, Ronnie a evoluat pentru a încânta publicul din București, în cadrul unui spectacol demonstrativ, organizat în memoria marelui comentator Marius Ancuța. Dar, spre deosebire de orice alt eveniment snookeristic precedent din țara noastră, prestația de sâmbătă le-a lăsat martorilor un dar special.

Atunci când un break maxim este realizat, faptul că partida ar fi una de tip demonstrativ trece, cu siguranță, în plan secund. Cu atât mai important este momentul, dacă îl corelăm cu prima astfel de performanță atinsă pe o masă din România. Probabil, niciun jucător nu ar fi fost mai potrivit decât Ronnie, în a realiza un 147, având în vedere impactul său la nivel internațional.

Break-ul maxim din snooker nu este niciodată ușor de înfăptuit. Bilele trebuie să ruleze și ele, în favoarea jucătorului în cauză pentru a se putea înfiripa o oportunitate de acest gen. Însă,  nu trebuie să uităm că O`Sullivan deține recordul în ceea ce privește maximele, în meciuri oficiale. Racheta a dus la bun sfârșit 15 tentative de 147. Deși, ar mai fi fost de luat în calcul și un al șaisprezecelea, despre care, s-a spus că Ronnie l-ar fi tranformat intenționat într-un 146, din motive extrasportive.

Revenind la evenimentul de aseară, multipla campioană mondială feminină Reanne Evans s-a aflat în fotoliu, atunci când adversarul său a ridicat sala în picioare, potrivit gsp.ro. Astfel, un Ronnie O`Sullivan, care s-a declarat în multiple rânduri încântat de publicul din România, a lăsat tuturor o amintire ce nu va fi ștearsă vreodată, sub amprenta unui turneu demonstrativ – break-ul maxim.

Mai trebuie adăugat și faptul că, englezul de 43 de ani, cvintuplu campion mondial a evoluat și în sigura competiție oficială de snooker organizată pe tărâm aurtohton. El a pierdut finala Mastersului European din 2017, în joc decisiv, în fața compatriotului Judd Trump. Iată că, un nou moment de subliniat din cariera lui, s-a întâmplat la București.

Surse:

https://www.gsp.ro/sporturi/altele/ronnie-o-sullivan-nemaivazut-demonstratie-uluitoare-la-bucuresti-a-reusit-primul-break-de-147-de-puncte-facut-in-romania-579302.html

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=ZNGDVEcxfTI