În partea a doua a sezonului precedent, Marius Copil a demonstrat faptul că își poate măsura abilitățile cu alți tenismeni din vârful ierarhiei ATP.

Parcursul de la Basel i-a adus victoriii excelente în fața unor adversari de top, precum Marin Ciliḉ sau Alexander Zverev, înainte ca Roger Federer să-l învingă în finala turneului elvețian.

Acum, peste aproape 12 luni, tenismenul român are din nou oportunitatea să iasă cu adevărat în evidență. La Antwerp, Copil și-a obținut dreptul de a evolua în compania lui Andy Murrray, ca urmare a unei victorii deosebite.

Jucătorul din Arad a reușit să-l învingă ieri, după un meci extrem de echibrat, pe argentinianul Diego Schwartzmann, cel care ocupă acum locul 15 în clasamentul mondial. Actul al treilea s-a încheiat după un tie-break cu prelungiri, adjudecat de Marius cu 9 – 7.

Potrivit statisticii digisport.ro, tenismenul, care a împlinit ieri 29 de ani, a reușit să servească un total decent, de 13 ași, dacă alăturăm durata întâlnirii, cu abilitățile de deplasare ale micuțului argentinian.

După cea mai valoroasă victorie a stagiunii tenisistice actuale, Copil va înfrunta în sferturile competiției belgiene un oponent galonat, care nu îi este deloc străin. N-a trecut foarte multă vreme de când Andy Murray anunța lumea sportului alb că va fi nevoit să se retragă definitiv din sportul ce i-a adus într-o mare măsură, titlul de Sir.

După meciul din primul tur al Australian Open 2019 (pierdut în cinci seturi contra lui Roberto Bautista Agut), părea că drumul britanicului în tenis ajunsese la final, cu exepția unui eventual ultim Wimbledon. Totuși, în următoarele luni, starea fizică a triplului campion de Mare Șlem i-a permis să abordeze sportul cu racheta, încercând să se simtă bine pe suprafața de joc. Revenirea pe terenuri s-a produs treptat, cu evoluții suficient de consistente pe iarbă.

În momentul de față, Murray se regăsește în fața unei prime performanțe deosebite, luând în calcul circurmstanțele depășite de scoțian. Pentru un loc în semifinalele de la Antwerp, el va trebui să treacă pentru a treia oară de un Marius Copil, aflat în postura tenismenului mai bine clasat.

Conform atp.tour.com, dublul campion olimpic (la Londra și Rio), s-a impus în ambele meciuri anterioare, disputate împotriva românului de pe poziția a 92 - a, în ierarhia masculină.

Bineînțeles, ultima partidă a celor doi a rămas, cel mai probabil în memoria pasionaților autohtoni. Bătălia din optimile de la Washington l-a adus în special pe Murray, la limita stăpânirii emoționale. Într-un final, acesta din urmă și-a trecut în cont victoria în setul decisiv, după un tie-break închis cu 7 – 4. Acea întâlnire a adus cea mai târzie oră de încheiere a unui meci din turneul capitalei americante. Ceasurile locale erau atunci trecute de ora 3:00 (în concordanță cu datele gsp.ro; Tennis TV).

Întorcându-ne în prezent, vom vedea dacă serviciul lui Marius Copil va reuși să-și pună amprenta asupra desfășurării confruntării. Britanicul a lăudat mult această armă a românului, potrivit unei declarații preluate în prosport.ro.

Disputa dintre Marius Copil și Andy Murray, din sferturile de la Antwerp, este programată vineri, în jurul orei 19:30, și va fi transmisă în direct la Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport.

Surse:

https://www.digisport.ro/tenis/marius-copil-l-a-batut-pe-numarul-15-atp-si-se-pregateste-pentru-duelul-cu-andy-murray-meciul-e-pe-digi-sport-2-741546

https://www.atptour.com/en/players/fedex-head-2-head/andy-murray-vs-marius-copil/mc10/ca99

https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/video-foto-marius-copil-pierde-dramatic-in-fata-unui-andy-murray-napadit-de-emotii-meciul-intra-in-istoria-turneului-de-la-washington-545423.html 

https://twitter.com/TennisTV/status/1025276907208810498?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1025276907208810498&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gsp.ro%2Fsporturi%2Ftenis%2F

https://www.prosport.ro/alte-sporturi/tenis/andy-murray-cuvinte-superbe-inaintea-meciului-cu-marius-copil-serveste-extrem-de-bine-prosport-18935963