Recordurile lui Michael Schumacher continuă să fie punctul de reper pentru piloți. Schumi rămâne cel mai titrat pilot din istoria F1. Moștenirea sa continuă să fie uluitoare, iar semnele pentru un viitor de succes al fiul să încep să se vadă.

Mick a reușit să obțină, în cursul zilei de duminică, primul succes al carierei sale în Formula 2. Cursa a doua de la Hungaroring i-a oferit un perfect asstfel de prilej tânărului german.

El a obținut pole-positionul, în urma clasării sale pe poziția a opta din întrecerea de ieri. Plecarea din fruntea grilei a reprezentat întotdeauna un element important în ceea ce privește succesul pe circuitul maghiar. Fiul baronului roșu a fructificat la maxiumum scenariul respectiv.

Pilotul echipei Prema a izbutit să controleze aproape de perfecție, timp de 28 de tururi, ritmul unei curse mult anticipate, dând dovadă de consistență și echilibru la nivel emoțional.

 

De altfel, concurentul în vârstă de 20 de ani, junior al filierei Ferrari, a recunoscut, printre alte declarații, la interviul acordat după cursă, că inima i-a bătut foarte tare, deși modul în care a rulat nu a creat vreo emoție formației sale.

Tânărul a mai declarat, conform BBC:

Uluitor! Mașina a fost grozavă! Îi dau credit lui Nobu (Nobuharu Matsushita), care m-a ținut concentrat. N-a fost ușor! Bineînțeles, pneurile s-au degradat foarte rapid și nu a fost deloc simplu să le țin în viață!

Aceste aptitudini nu-i surprind pe oamenii cu experiență îndelungată în Formula 1. Nu trebuie să uităm că Michael Schumacher a trecut primul linia de sosire pe pista de lângă Budapesta în patru ocazii. Ultima oară s-a întâmplat în sezonul 2005.

 

Iată că, după 14 ani, Mick și-a trecut numele pe lista triumfătorilor din seria-suport, F2, în care el concurează de la începutul anului curent. În același timp, fostul campion european din Formula 3 este așteptat în scurt timp pe scena supremă a competițiilor de monoposturi.

Dacă rezultatele continuă să se lege într-o manieră pozitivă, sosirea unei noi generații din familia Schumacher în Marele Circ, se va produce tot mai curând.

Într-un campionat în care Michael Schumacher deține încă recordul de victorii, 91, la Formula 1 e posibil să vedem tânăr care a preluat multe din calitățile tatălui.

Vom vedea dacă Mick Schumacher se va bucura de propria călătorie. În acest moment, pașii germanului sunt în direcția potrivită.

Următoarea rundă a F2 va avea loc pe circuitul belgian de la Spa Fracoshamps, la cumpăna lunilor august și septembrie. Emi Voicu

Sursa articolului: BBC