Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a declarat, luni, la Sala Polivalentă din Capitală, că redeschiderea stadioanelor pentru suporteri va fi posibilă într-un anumit procent din capacitatea arenelor peste 2-3 luni.

"Presiunea este din ce în ce mai mare. Din partea mea ar putea să se întoarcă suporterii și mâine. Dacă vedem însă exemplele de afară, nu este încă deschis nimic și cumva trebuie să ne raportăm la ce se întâmplă afară. Haideți să o luăm pas cu pas. Prima oară ne zbatem să trecem de la testele PCR la antigen, ca să ușurăm puțin bugetele structurilor sportive și federațiilor, și mai încolo, peste două-trei luni, să vedem cum va evolua pandemia, poate reușim într-un procent să readucem spectatorii înapoi. Cunoașteți foarte bine cum este fotbalul. La teatre nu o să se strângă niciodată spectatorii în primul rând și să țipe la actori. La fotbal este puțin diferit și cred că oamenii care lucrează și analizează astfel de comportamente știu foarte bine de ce au luat această decizie. Dacă noi am fi ultima țară din Europa care nu ar avea deschis, aș înțelege, dar trebuie să vedem ce se întâmplă și în Europa și să ne raportăm la ce se întâmplă acolo", a declarat Novak, citat de Agerpres.

Referitor la bugetul ministerului din acest an, Novak s-a arătat mulțumit, afirmând că va fi împărțit federațiilor în funcție de performanță: "Avem un buget foarte bun pe execuție anul acesta. Am dezvoltat niște criterii de împărțire a bugetelor federației și sunt șase criterii foarte solide, de performanță, costul federației, pe care nimeni nu poate să le conteste și efectiv fiecare federație îmi doresc ca de anul acesta să intre într-un echilibru. Fiecare sport să simtă care este locul lui și dacă dorește să aibă un buget mai mare, să lucrez profesionist".

Tot pe bază de performanța obținută la diferite discipline sportive vor fi construite și săli de sport, a mai spus ministrul Eduard Novak.

"În ceea ce privește sălile, va fi un proiect național în care se va stabili care sunt sporturile prioritare și acolo trebuie să investim efectiv în infrastructură. Pentru că este foarte important ca toată infrastructura pe care o vom construi să aibă un obiectiv. Nu îmi doresc să construim săli sportive care să nu aibă sustenabilitate", a mai spus Novak.

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, le-a oferit, luni, flori handbalistelor echipei CSM București, cu ocazia zile de 1 Martie, în cadrul unei acțiuni care a avut loc la Sala Polivalentă din Capitală.