Fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu a fost trimis în judecată de DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.

În dosarul privind construcția unui centru de fotbal în Buftea, au mai fost trimise în judecată alte trei persoane.

În perioada 2009-2010, cei patru suspecți au constituit un grup infracțional organizat care a avut ca scop însușirea din patrimoniul unei instituții cu profil sportiv a sumei de 740.000 euro, provenită din încheierea unui contract de execuție lucrări având ca obiect construcția unui centru de fotbal pe raza localității Buftea, județul Ilfov, potrivit unui comunicat DIICOT.

”În vederea atingerii scopului infracțional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepiză și subantrepiză între mai multe societăți comerciale controlate de către membrii grupului infracțional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituția cu profil sportiv. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracționale disimulate sub forma "restituire împrumut asociat”, "dividende”, etc”, susțin procurorii.