Președinta Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă susține că a aflat săptămâna trecută de la ministrul Cristian Ghinea că cei de la Comisia Europeană nu au aprobat, în cadrul PNRR, sumele alocate pentru sport. Bucureștiul caută acum soluții.

”Of, îmi vine să plâng când aud de acest PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență)”, a declarat marți seara Elisabeta Lipă, întrebată la Digi 24 de ajutorul pe care urma să-l primească sectorul sportului din România, afectat și el de pandemia de COVID-19.

Elisabeta Lipă a declarat că România a introdus o alocare de 300 de milioane de euro pentru sport, prin PNRR, întrucât sportivii nu au avut deloc activitate timp aproape trei luni de zile, juniorii chiar mai mult.

Lipă susține că a aflat săptămâna trecută, în Joia Mare, de la ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, că Executivul de la Bruxelles nu a aprobat ”niciun euro” pentru sportul românesc.

”Avem termen până pe 31 mai, când vom reface aceste proiecte și, dacă nu vom găsi soluții pe sport, vom băga sportul la educație”, a afirmat Elisabeta Lipă.  

Președinta Federației Române de Canotaj a mai spus că alte țări, precum Italia, Portugalia și Grecia, au primit bani pentru sport, astfel că le va lua drept model pentru viitoarele negocieri cu Comisia Europeană. 

PNRR: 14 state membre au trimis Comisiei Europene versiunile oficiale

Mai mult pe EurActiv »