Ministrul demis al Transporturilor s-a întâlnit cu toți factorii implicați în realizarea obiectivelor de infrastructură necesare desfășurării Euro 2020, Lucian Bode dând asigurări că România își va respecta angajamentele.

"Trebuie să ne respectăm angajamentele pe care le-am luat noi, ca țară, astfel încât șă demonstrăm, încă o dată, că avem cuvânt și în cazul în care dorim să găzduim și alte competiții sportive să le organizăm la standardele solicitate de către forurile internaționale. Suntem cu plățile la zi, bariere administrative nu mai există și cred că, ceea ce și-au asumat toți decidenții, poate fi respectat. Sunt obiective ce vor fi folosite și după terminarea EURO 2020 și vor contribui la gradul de creștere a mobilității urbane în București. Le-am transmis tuturor că aceste obiective le voi verifica personal, atât din teren cât și cu situațiile pe masă, și voi lua măsurile care impun de câte ori este necesar” a declarat Lucian Bode, citat într-un comunicat.

La reuniunea de luni, la care a participat și premierul demis Ludovic Orban, s-a discutat inclusiv despre capacitatea de transfer în ceea ce privește controlul de securitate și imigrare a pasagerilor ce tranzitează Aeroportul Otopeni, atât pe fluxul de sosiri cât și pe cel de plecări.

Totodată, au fost trecute în revistă stadiile și evoluțiile proiectelor privind linia de cale ferată Gara de Nord - Otopeni, reabilitarea Rotondei și a Corpurilor A și B ale Aeroportului Băneasa.


"Trebuie să ne respectăm angajamentele pe care le-am luat noi, ca țară, astfel încât șă demonstrăm, încă o dată, că avem cuvânt și în cazul în care dorim să găzduim și alte competiții sportive să le organizăm la standardele solicitate de către forurile internaționale. Suntem cu plățile la zi, bariere administrative nu mai există și cred că, ceea ce și-au asumat toți decidenții, poate fi respectat. Sunt obiective ce vor fi folosite și după terminarea EURO 2020 și vor contribui la gradul de creștere a mobilității urbane în București. Le-am transmis tuturor că aceste obiective le voi verifica personal, atât din teren cât și cu situațiile pe masă, și voi lua măsurile care impun de câte ori este necesar” a spus Lucian BODE.