Primăria Municipiului Timișoara a dat luni startul construcției Arenei Eroii Timișoarei, primul stadion ridicat în Timișoara după Revoluția din 1989.

Stadionul va avea o suprafață construită de peste 10.000 mp, 10.101 locuri în tribune, gazon natural și dotări ultramoderne, acesta va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB și va putea găzdui inclusiv competiții internaționale.

„Azi e o zi așteptată de prea mult timp de comunitatea timișoreană. Ziua în care transformăm o promisiune de ani de zile în realitate: am început construcția stadionului. E una din investițiile noastre strategice și de asta o finanțăm integral din bugetul local, din banii tuturor timișorenilor și nu mai așteptăm după București. Îmi doresc ca azi să fie ziua în care pornim și reconstrucția fotbalului timișorean și mă bucur că alături de noi au venit la viitorul stadion multe din gloriile lui Poli dar și tineri care acum se antrenează sub culorile alb-violet”, a declarat primarul Dominic Fritz, la demararea construcției. 

Stadionul este construit pe structură metalică pe Calea Buziașului și va oferi o infrastructură de ultimă generație pentru competiții și antrenamente sportive.

„Mă bucură să văd că în sfârșit se întâmplă unul dintre stadioanele mereu promise. Știu că se vorbea de un stadion nou încă de când eram jucător aici, mai bine de un deceniu în urmă. Avem nevoie de acest stadion, avem nevoie de mai mult sprijin, din partea tuturor, autorități, mediu privat și suporteri, pentru a putea face performanță, pentru a putea fi din nou acolo sus, pentru a putea scoate din nou capul în Europa”, a punctat managerul general al clubului de fotbal Politehnica Timișoara, Costel Pantilimon 

Oficialitățile au dat startul lucrărilor, înlăturând, simbolic, primele lopeți de pământ la locul construcției. Tot la fața locului a fost introdus în pământ un mesaj, într-o „capsulă a timpului” pentru generațiile care se vor bucura de investiția care demarează acum.

Juniorii de la Poli au jucat un scurt meci demonstrativ pe locul unde va fi construit stadionul.

Pe suprafața de aproape 53.000 mp, Primăria Timișoara va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri, dar și o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior și prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii. Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces și căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piață publică la evacuarea din incinta stadionului.

Investiția se ridică la 115 milioane lei, bani de la bugetul local, și va fi gata în 2 ani și 3 luni. Viitorul stadion va putea găzdui atât competiții oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori. De asemenea, acesta va fi o locație optimă pentru evenimente și concerte mari.