Una dintre cele mai interesante și iubite discipline sportive de iarnă este, fără îndoială, reprezentată de săriturile cu schiurile.

Popularitatea icarilor moderni în România a crescut exponențial în ultimii 15 ani, iar progresul se înfăptuiește treptat și pe teritoriul țării noastre.

Pe măsură ce săriturile cu schiurile și-au dezvoltat și competițiile oficiale feminine, baza de la Râșnov a devenit o soluție de succes pentru organizarea de etape în Cupa Mondială. Trambulina normală din Valea Cărbunării (cu dimensiunea aflată la 97 de metri) a intrat în calendarul competițional feminin începând din 2014. De asemenea, la Râșnov a ajuns și Cupa Continentală a băieților.

Cu toate acestea, pentru împătimiții zburătorilor, două visuri au stat deasupra tuturor celorlalte: reprezentarea românească (ce este înfăptuită la nivel feminin de top mulțumită Danei Haralambie) și organizarea de etape la masculin.

Iată că, începând din sezonul competițional următor (pe zăpadă), România va primi în premieră caravana Cupei Mondiale a băieților. Potrivit bzb.ro, anunțul a fost oficializat de Federația Internațională de Ski, încă din luna iulie.

Astfel, cei mai cunoscuți icari moderni ai prezentului vor ajunge în țara noastră pentru week-endul 21 – 22 februarie 2020. Cele două etape individuale au fost programate pentru orele 14:00.

În așteptarea sezonului de iarnă, pasionații de sărituri cu schiurile se bucură de ultimele evoluții din cadrul Marelui Premiu de Vară, ce se desfășoară, evident, pe iarbă. Ultima etapă de acest gen din 2019 va avea loc la Klingenthal, Germania, pe 5 octombrie, tot acolo unde vor debuta și concursurile pe zăpada.

Așadar, de la finalul lunii noiembrie, România va aștepta cu nerăbdare să intre pe harta masculină a sportului care sfidează imposibilul (zborul uman fără mijloace mecanice), prin actorii săi principali. 

Surse:

https://www.bzb.ro/stire/cupa-mondiala-la-baieti-in-premiera-la-rasnov-a140410