După mai bine de două săptămâni tumultoase, decizia oficială a Comisiei de Disciplină aferentă Federației Române de Fotbal a fost ca partida dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FC U Craiova să se încheie la masa verde în favoarea gazdelor.

Primul caz în care o confruntare din Liga I s-a oprit definitiv vreodată din cauza scandărilor rasiste ori homofobe, nu a avut doar consecințe strict sportive pentru clubul oltean.

Pentru incidentele care au culminat în minutul 26 al jocului din etapa a 24-a stagională – atunci când centralul Andrei Chivulete a hotărât să întrerupă definitiv disputa, după epuizarea celorlalte etape regulamentare –  formația oaspete a fost amendată cu 22.500 de lei, potrivit datelor digisport.ro.

De asemenea, clubul care s-a aflat în postura de organizator al meciului a fost sancționată oficial cu 25.000 de RON, conform aceleiași surse.

Finalmente, FCU, care vine după două succese în Superligă, incluzându-l pe cel mai recent, cu Rapid, în Giulești, nu va beneficia de sprijinul publicului pentru următoarele șase întâlniri, incluzându-le pe cele de pe teren neutru, în afara Craiovei. 

Hotărârea completă a comisiei de disciplină stipulează următoarele, conform aceluiași site oficial al Digi Sport: 

ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe vs. U Craiova 1948 – Incidente – În temeiul art. 82.2, coroborat cu art. 83.19.1, 83.19.2, 83.1.c și 83.2.h din RD, raportat la art. 58.10 din ROAF și art. 54.2 din RD, cu aplicarea art. 34 din RD, se sancționează clubul FC U Craiova 1948 SA cu FORFAIT (3-0 în favoarea ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe), cu măsura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la șase jocuri disputate în deplasare sau pe teren neutru. 

Într-o perioadă a lunii februarie în care și cazul Simonei Halep își așteaptă primii pași juridici după destul timp, nici actuala speță nu se va soluționa decât în instanțele de judecată competente.

Potrivit spuselor președintelui formației alb-albastre, decizia va fi atacată până la un verdict definitiv venit dinspre Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Decizia e cel puțin ciudată.

"Sigur că nu pot să contest ca au greșit suporterii noștri, dar nu văd de ce am plăti noi. Poate că sunt și alte substraturi, dar nu vreau să le comentez. Vom face recurs, apoi ne vom adresa la TAS. Este ciudat, nu știu ce se va întâmpla cu competiția până la un verdict de la TAS.  Cine a luat aceasta decizie trebuia să se gândească de două ori. Să te duci undeva pe la sfârșitul play-off-ului, ca termen, și să ne dea nouă dreptate TAS. Să piardă meciul Sepsi, pentru deficiențe de organizare. Ce se va întâmpla atunci în campionat?", a completat Marcel Pușcaș în intervenția sa la emisiunea Liga Digisport.

Perspectiva sa, a posibilității rejucării partidei fără spectatori, a fost reafirmată anterior și prin vocea lui Adrian Mititelu. Patronul oaspeților din Covasna rămânea neclintit asupra unei nedreptăți dacă Sepsi ar fi primit victoria la scor de neprezentare, pentru o culpă a lor.  Însă, cel puțin în clipa actuală, pare greu de crezut că o situație nemaiîntâlnită în fotbalul românesc de nivel înalt, își va mai găsi o finalitate potrivită lui FC U Craiova, echip aflată încă în zona de play-out a sezonului în curs din Liga I.

Surse:

https://www.digisport.ro/fotbal/liga-1/3-0-pentru-sepsi-iar-u-craiova-1948-nu-va-avea-spectatori-la-sase-meciuri-anuntul-oltenilor-2222687...................................................................................................................................................................