Ultimul sfert de finală al tabloului feminin din turneul de la Beijing s-a ridicat la nivelul așteptat. Bianca Andreescu (6 WTA) și Naomi Osaka (4 WTA) s-au duelat pentru a-și menține propriul șir câștigător în viață.

Deși nipona a fost dominată pe tabelă pe majoritatea duratei întâlnirii, ea reușit să-și mențină un nivel constant al energiei până la final. În cele din urmă, pare că (și) elementul respectiv a jucat un rol suficient de important în determinarea rezultatului întâlnirii.

Osaka a învins-o pe Andreescu în trei seturi: 5 – 7; 6 – 3; 6 – 4. Conform datelor furnizate de wtatennis.com, partida a durat 2 ore și 14 minute. Bianca și-a construit un avantaj important în fiecare manșă. Din păcate pentru ea, tânăra de 19 ani a avut vizibile perioade în care intensitatea generală a jocului i-a scăzut considerabil.

În primul act, canadiana de origine română a condus cu 5 – 1, văzându-se apoi egalată. Câteva schimburi (chiar) au întors în multiple rânduri soarta acelui set, pe care, totuși, Bianca l-a dus cu bine la capăt.

În ambele seturi care au urmat, recenta campioană de la New York avea să conducă cu 3 – 1. Însă, din momentele obținerii acelor desprinderi, ea nu a reușit să-și susțină propriul ritm impus la startul actelor, iar nipona a capitalizat, reușind să stea aproape de adversar, find puțin mai proaspătă din punct de vedere fizic. Luăm în calcul aici și faptul că Osaka nu pierduse vreun set în turneul din capitala Chinei până acum. Serviciul a susținut-o suficient pe Naomi, care a închis cu emoții manșa decisivă, la a treia minge de meci avută. Astfel, fostul lider mondial își duce seria de victorii consecutive la opt.

În schimb, Bianca Andreescu a fost învinsă pentru prima oară după 16 întâlniri la rând încheiate pozitiv, începute de la Toronto. Ea se va putea gândi acum la Turneul Campioanelor.

Urmare a succesului obținut, Naomi Osaka va evolua în semifinale contra lui Caroline Wozniacki. Daneza, aflată în prezent pe poziția a nouăsprezecea în clasamentul WTA, încearcă să-și apere trofeul cucerit anul trecut. Totuși, misiunea îi va fi extrem de dificilă. În cealaltă semifinală, vor evolua liderul ierarhiei feminine, Ashleigh Barty, și olandeza Kiki Bertens.