După o campanie intensă, care s-a încheiat cu semifinala disputată la Australian Open, Simona Halep își continuă călătoria în circuitul feminin din 2020 cu încă o calificare în semifinale.

Plasată acum pe poziția a doua în clasamentul WTA, sportiva româncă în vârstă de 28 de ani a ajuns la turneul din Dubai din postura de favorită principală.

Liderul mondial, australianca Ashleigh Barty a fost nevoită să se retragă de la competiția din Emirate, astfel că Simona a preluat rolul de cap de serie numărul 1. Ea a debutat cu victorie la Aviation Club Tennis Center în urma unei încleștări acerbe și bizare, contra lui Ons Jabeur. Multe dintre aspectele desfășurării scorului de ieri aveau să se repete și în partida cu Aryna Sabalenka. Din fericire, rezultatul final de pe tabelă i-a surâs din nou româncei.

Întâlnirea dintre Simona Halep și Aryna Sabalenka, din cadrul sferturilor de finală ale Dubai Tennis Championships 2020 a reprezentat și o oportunitate a revanșei pentru dubla campioană de Mare Șlem. Cele două combatante s-au înfruntat și la Adelaide în cea de-a doua săptămână a anului. Bielorusa a reușit să se impună atunci fără mari probleme, în minimum de seturi, de asemenea în faza ultimelor opt jucătoare.

Prin urmare, contextul sub care Simona a evoluat i-a oferit un nivel superior de motivație. În aceeași măsură, victoria într-un meci uluitor precum cel de ieri i-a dăruit probabil multă încredere. Ideea că Simona nu s-a lăsat depășită complet de o jucătoare cu lovituri puternice a anunțat și aspecte pozitive. Totuși, fosta campioană de la Dubai (din 2014) s-a regăsit în dezavantaj în urma setului inaugural.

Numărul 13 WTA a izbutit să-și împingă oponenta în spatele terenului. Chiar dacă Halep a rămas în apropierea bielorusei, aceasta din urmă a triumfat în prima manșă cu 6-3. În acel moment, intervenția lui Artemon Apostu-Efremov, antrenorul lui Halep, a devenit importantă. Debutul actului secund a regăsit-o pe Simona încercând să fie cât mai apropiată de linia de fund a terenului. Totodată, pe măsură ce intensitatea și echilibrul constăncenței au crescut progresiv, Sabalenka nu și-a mai putut menține poziția dominantă în duel. Campioana en-titre de la Wimbledon a intrat în setul decisiv la serviciu, ajudecându-și actul secund cu 6-2. 

În cadrul ultimului segment al meciului, Simona și-a creat un avantaj consistent, ridicând și mai mult nivelul intesității. Adversara sa a încercat să riposteze pe măsură, dar Halep a controlat cu fermitate destinele până la finalul întâlnirii. După o oră și 36 de minute, principala favorită de la Dubai a acces în careul de ași, printr-un succes cu 6-2 în manșa finală.

Potrivit datelor furnizate de wtatennis.com, jucătoarea noastră a reușit doi ași, nepermițându-i niciunul oponentei sale. Deși acest aspect nu dezvăluie întreaga poveste a înfruntării, el ilustrează capacitatea de combativitate pe care românca o găsește constant.

În mod evident, atmosfera creată de suporterii din țara noastră a reprezentat un alt aspect pozitiv, ei propulsând-o pe Simona către o prestație mai bună. La interviul de pe teren preluat de gsp.ro, Halep și-a declarat încântarea în a evolua la Dubai, în fața unui public călduros. 

De asemenea, numărul 2 WTA a prefațat un nou duel complicat în semifinale, contra lui Jennifer Brady (numărul 52 mondial). Sportiva din Statele Unite, venită din calificări, va căuta la rândul ei revanșa împotriva jucătoarei noastre. În turul inaugural de la Melbourne, Brady a dominat primul set al întâlnirii. Totuși, Simona a reușit să treacă de cele mai grele momente, câștigând cu 7-6 (5); 6-1. Ea s-a impus foarte greu și la Toronto, în august 2019, după un tie-break într-un set decisiv uluitor.

Penultimul act al turneului de la Dubai o va aduce pe Simona Halep în fața unei noi tenismene cu lovituri extrem de puternice, care i-a probleme și în înfruntările precedente. Însă atitudinea capului de serie numărul 1 s-a dovedit excelentă, la sfârșitul primelor două meciuri disputate. Simona se va afla, încă o dată în căutarea primei finale din 2020.