Parcursul Simonei Halep de la Dubai a debutat într-o manieră dificilă, dar jocul campioanei din Constanța pare că a atins un alt nivel în semifinale.

Simona Halep a depășit doar după disputarea setului decisiv două oponente cu adevărat incomode în fazele anterioare. Ons Jabeur și Aryna Sabalenka au opus o rezistență solidă, nereușind, însă, să o depășească până la final pe sportiva din Constanța.

Este posibil că triumfurile respective i-au conferit încrederea necesară Simonei Halep pentru a spera întemeiat la o nouă aventură de succes în Dubai. Înfruntarea cu Jennifer Brady, deși dificilă pe hârtie, a dat dovezi suplimentare în acest sens. Halep a etalat o prestație uluitoare, pe durata majorității celei de-a doua semifinale din Emiratele Arabe Unite. Răsplata pentru o astfel de evoluție o reprezintă accesul în prima sa finală a sezonului.

Simona Halep, numărul 2 mondial și principala favorită a competiției de la Dubai, a trecut entuziasmant de o Jennifer Brady care nu a putut găsi răspunsuri potrivite. Românca s-a impus în doar 62 de minute, reușind să gestioneze excelent în special startul de meci. Ulterior, Simona a crescut în evoluție, oferind publicului de pe arena principală a Aviation Tennis Center momente fantastice.

Break-ul obținut în primul joc al întâlnirii a reprezentat punctul de plecare pentru asigurarea unui ritm potrivit. Brady și-a adjudecat doar două game-uri în primul set, și totuși acesta avea să fie cel mai echilibrat al meciului. Schimburile palpitante și secvențele strânse s-au înregistrat într-o măsură și pe durata actului secund. Însă, sportiva noastră a găsit soluțiile ideale în construcția raliurilor, trecându-și în cont lovituri câștigătoare absolut remarcabile.

La capătul a puțin peste o oră de joc, scorul de pe tabelă a reflectat integral acțiunea de pe teren. Locul 52 în clasamentul WTA nu și-a lăsat în urmă spiritul competitiv, dar a fost nevoită să se recunoască învinsă cu 6-2; 6-0. Una dintre statisticile grăitoare ale meciului, conform datelor wtatennis.com, este raportul dintre puncte direct câștigătoare și greșelile neforțate. Pentru Simona Halep, ponderea a fost una rarisimă: 16 winnere, față de 8 erori neprovocate. Jucătoarea din Statele Unite a înregistrat o dispunere opusă a raportului: 7 lovituri câștigătoare împotriva a 14 greșeli neforțate. Dar scorul final este neașteptat, ținând cont de precedentele confruntări dintre cele două. Atât la Toronto, cât și parțial la Melbourne, duelul s-a desfășurat sub semnul echilibrului, iar Brady și-a impus agresivitatea. În această seară, coordonatele partidei din penultimul act au stat cu totul diferit.

Prestația etalată de Simona s-a apropiat de perfecțiune și a reușit să amintească de victoriile din fazele identice de la Paris (în 2018) și Londra (în 2019). Etapa careului de ași a reușit să aducă încă o dată, potențialul maxim din jocul dublei campioane de Mare Șlem. 

Concluzia turneelor menționate mai sus s-a transpus în triumfuri de referință în cariera româncei. Pentru a-și trece în palmares un al douăzecelea trofeu în circuitul profesionist, Halep va avea nevoie să treacă de o jucătoare într-o ascensiune vizibilă.

Elena Rybakina, campioana în exercițiu a turneului de la București, are un start remarcabil în sezonul actual. Kazaha de pe locul 19 mondial va disputa deja o a patra finală în sezonul 2020, țintind un al doilea turneu câștigat, după cel de la Hobart. Tânăra născută la Moscova a trecut vineri, la capătul a două tie-break-uri, de croata Petra Martiḉ (15 WTA). Încleștarea celor două a depășit 130 de minute de joc, potrivit digisport.ro.

Simona Halep o va înfrunta pe Elena Rybakina, urmărind să se apropie cât mai mult de prestația etalată astăzi. Jennifer Brady le-a eliminat în această săptămână pe Elina Svitolina și Garbine Muguruza, însă a fost surclasată complet de un adversar debordant. La capătul următoarei zile, vom afla dacă Simona va triumfa pentru a doua oară în competiția Premier Mandatory de la Dubai, după succesul din 2015.

Surse:

https://www.wtatennis.com/tournament/718/dubai/2020/scores/LS002

https://www.digisport.ro/tenis/simona-halep-elena-rybakina-finala-de-la-dubai-sambata-1700-in-direct-la-digi-sport-800143