Rezultatele de astăzi din Grupa Roșie au pecetluit alte două poziții în penultima fază a Turneului Campioanelor.

Ashleigh Barty i s-a alăturat campioanei en-titre, Elina Svitolina, în urma victoriei obținute cu Petra Kvitova. De asemenea, în prima confruntare de totul sau nimic a competiției, Belinda Benciḉ a triumfat asupra unei Kiki Bertens îngenunchiate de problemele medicale. Olandeza a abandonat la capătul primului joc din actul secund.

Însă, completarea tabloului careului de ași din China se va produce la finalul ultimei partide din întreaga fază a grupelor. Față în față, se vor înfrunta atunci, Karolina Pliskova și Simona Halep, sportive care s-au aflat (pentru perioade sensibil opuse ca timp) în postura liderului mondial. Cele două au mai dezvoltat, pe lângă o relație caldă în afara terenurilor, un palmares direct bogat.

În prezent, atleta aflată pe locul 5 WTA se regăsește încă, într-un avantaj general confortabil împotriva jucătoarei din Cehia. Potrivit www.tennis.com, Simona a obținut șapte succese în compania oponentei de mâine. Pliskova s-a impus doar în alte trei confruntări. Totuși, ultima dintre acestea îi provoacă numărului 2 mondial amintiri neplăcute. Confruntarea de la Ostrava din Fed Cup, câștigată de Halep, după trei seturi, a avut o contribuție importantă în eliminarea deținătoarei trofeului pe națiuni, de către reprezentativa României. În schimb, duelul cel mai recent, în circuitul feminin, a avut loc la Miami. Pe tărâm american, cehoaica avea să învingă în minimum de seturi.

Circumstanțele meciului respectiv au fost unele ieșite din obișnuit. După mai multe întreruperi cauzate de ploaie, Karolina a preluat total controlul unui prim act pe care a reușit să-l întoarcă, dublându-l apoi, printr-un set secund categoric.

Scena de la Shenzhen nu va permite condiții asemănătoare cu cele din sudul Floridei, astfel, ne-am putea aștepta la un imprevizibil, strict de natură sportivă ori fizică. Forma de moment a celor două protagoniste ne indică valori distincte ale expresiei de efort.

Pe de o parte, Simona a trecut prin partide dure, cu o implicare fizică evdent mai mare, împotriva Svitolinei și a Biancăi Andreescu, ce au adunat un total de peste patru ore de joc. Pe de altă parte, Pliskova a demonstrat o implicare majoră în primul set contra ucrainencei, încheiat prin cel mai lung tie-break al stagiunii. După pierderea lui, prestația cehoaicei s-a diminuat vizibil din perspectiva intensității. Aspectul respectiv ar fi urmat (cel mai probabil) să se transpună într-un eșec secund.

Dar accidentarea și retragerea Biancăi Andreescu i-a oferit fostei finaliste de la US Open oportunitatea finală în a-și ridica nivelul de joc. Conform informațiilor digisport.ro, Karolina încearcă, cel puțin, să nu se lase influențată de alte performanțe din 2019, obținute de româncă, focusându-se exclusiv la ce va urma. "N-am văzut finala de la Wimbledon, nu m-a interesat!", a afirmat, printre altele, jucătoarea de 27 ani, la conferința de presă din cursul zilei de astăzi.

Miza de la căpătul întâlnirii de vineri, va fi un viitor duel contra liderului mondial, Ashleigh Barty. În aceeași măsură, în funcție de rezultatul obținut, pot avea loc noi schimbări în ierarhia WTA. Conform informațiilor ziare.com, Simona și-ar face din nou loc pe podiumul clasamentului, printr-o victorie. Pentru învinsă, va sosi finalul unui an tenisistic, întotdeauna lung.

Meciul decisiv al Grupei Violet (pentru calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor), dintre Karolina Pliskova și Simona Halep este programat în jurul orei 14:00, în direct la Digi Sport 2. Până atunci, Sofia Kenin o va înlocui pe Bianca Andreescu, urmând să evolueze în compania Elinei Svitolina, în cadrul primei înfruntări de simplu a lunii noiembrie, din tenisul feminin de top. 

Surse:

https://www.tennis.com/players/687/simona-halep/vs/732/karolina-pliskova/

https://www.digisport.ro/tenis/n-am-vazut-finala-de-la-wimbledon-nu-m-a-interesat-aroganta-karolinei-pliskova-inainte-de-duelul-cu-simona-halep-748534 

http://www.ziare.com/simona-halep/turneul-campioanelor/cele-doua-mize-suplimentare-ale-meciului-simona-halep-karolina-plikova-ce-va-obtine-sportiva-noastra-cu-o-victorie-1583730