Sorana Cîrstea a pierdut în semifinalele turneului de la Miami, în fața cehoaicei Petra Kvitova (33 de ani, 12 WTA). Petra Kvitova a învins-o pe Sorana Cirstea cu 7-5, 6-4.

Sorana Cîrstea - Petra Kvitova 5-7, 4-6 în setul 2, pentru ca apoi românca să rateze două mingi de set, care s-au dovedit decisive. „Pierderile sunt întotdeauna greu de urmărit.Dar cel mai bine este să te concentrezi pe aspectele pozitive, iar Sori a avut o mulțime aici. Jocul ei a crescut la un nou nivel și sperăm că va continua." a postat pe twitter Romanian Tennis @WTA România.

Parcurs frumos al Soranei Cîrstea până la semifinale

Într-un meci împotriva celei mai bune jucătoare a sezonului, Aryna Sabalenka, Cîrstea a jucat fără greșeală și nu a pierdut niciun set. Românca a obținut o calificare fără emoții în semifinalele competiției din Florida, urcând astfel  în ierarhia mondială și captând atenția pasionaților de sport.

Forma bună a dovedit-o încă de la Indian Wells, unde a fost oprită doar de Iga Świątek, tenismena poloneză care a jucat la capacitate maximă.

La Miami, Cîrstea a avut parte de o provocare mult mai ușoară, depășindu-și cu brio adversarele, printre care se numără și Caroline Garcia. În drumul spre semifinale, Sorana a avut parte de meciuri dificile, însă și-a demonstrat abilitățile ofensive și încrederea în joc.

În sferturi, a învins-o pe Aryna Sabalenka, care a întâmpinat probleme fizice. În general, jocul ofensiv al româncei a fost elementul cheie în reușita sa. Cu toate acestea, drumul către finală nu va fi ușor și că va trebui să își păstreze concentrarea și încrederea.