După un început de sezon cu suișuri și coborâșuri, Sorana Cîrstea a reușit performanța de a ajunge în sferturi, unde a întâlnit-o pe lidera mondială, Iga Świątek.

Iga Świątek a marcat decisiv, și a învins-o în două seturi (6-2, 6-3) pe Sorana Cârstea, eliminând-o astfel pe românca Sorana Cârstea. De adăugat că Iga Świątek nu a pierdut niciun meci, în ultimii doi, în fața jucătoarelor din afara topului 50 mondial.

În ciuda eliminării, Sorana Cîrstea a avut un parcurs bun la Indian Wells. Traseu remarcabil al româncei, în ciuda momentelor de ezitare Reamintim că, în parcusul care a condus-o în sferturi, victoria împotriva Carolinei Garcia a fost un moment important pentru Cîrstea; în acel meci ea a preluat rapid controlul jocului și a câștigat primul set cu o relativă ușurință, însă a luptat până la final pentru a menține avantajul.

Și în meciurile anterioare, ea dovedit încredere în forțele proprii, învingând jucătoare precum Madison Keys și Bernarda Pera. În ciuda înfrângerii din sferturile de finală, parcursul lui Cîrstea la Indian Wells a fost impresionant și a demonstrat că ea are potențialul de a obține noi mari realizări în tenis.