Uniunea Europeană și UEFA sunt parteneri într-un nou proiect care vrea să facă mai mulți oameni să ia măsuri pentru protecția mediului și să crească gradul de conștientizare a situației de urgență climatică.

Schimbările climatice sunt cea mai mare amenințare cu care se confruntă omenirea. Este o problemă cu adevărat globală, deoarece nu contează unde sunt emise gazele cu efect de seră, pentru că ele au același impact negativ asupra planetei, notează cele două organizații.

De aceea, este nevoie de toate trucurile disponibile pentru a proteja mediul de schimbările climatice. „Fie că este vorba de reducerea consumului de energie acasă sau de abandonarea mașinii și luarea bicicletei, cu toții putem avea un rol în a ajuta la combaterea schimbărilor climatice”, se arată într-o comunicare a Comisiei Europene.

Uniunea Europeană și Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal s-au unit pentru a promova conștientizarea situației de urgență climatică și a inspira mai mulți oameni să ia măsuri pentru protejarea mediului.

Într-un spot video, cunoscuți jucători - portughezul Luís Figo, fostul portar al naționalei Italiei Gianluigi Buffon și duo-ul francez Delphine și Estelle Cascarino - își demonstrează abilitățile în încercarea de a convinge publicul să ia atitudine împotriva schimbărilor climatice. Printr-o serie de trucuri, cele patru figuri emblematice ale fotbalului prezintă modul în care schimbările simple din viața noastră de zi cu zi pot face o mare diferență în protejarea mediului. .

În următorii trei ani, clipurile UE-UEFA vor fi difuzate la televiziuni, pe rețelele de socializare și pe stadioane de fotbal din 55 de țări în timpul meciurilor masculine și feminine din UEFA Champions League, Europa League și Ligile de tineret UEFA, până la EURO 2024, campionatul european ce va avea loc în Germania.

Acest parteneriat se înscrie în angajamentul UEFA față de Pactul European pentru Climă - o inițiativă la nivelul UE care invită oamenii, comunitățile și organizațiile să participe la acțiunile climatice și să construiască o Europă mai prietenoasă cu mediul.