„A început greu și s-a terminat foarte bine”, așa descrie directorul firmei Euroelectric SRL experiența derulării proiectului cu fonduri UE. Cu o finanțare prin Programul Creșterea Competitivității Economice de circa 700.000 de lei, firma a intrat în domeniul producției de tablouri electrice. 

Proiectul realizat de Euroelectric prin POS CCE a fost premiat, alături de alte cinci, la concursul organizat de EurActiv în luna martie.

Firma a fost înființată în 2003, „în urma constatării necesității activităților de prestări servicii lucrări electrice într-o zonă în care nu există firme specializate și autorizate în domeniul lucrărilor de instalații electrice”, potrivit descrierii proiectului transmisă de reprezentanții companiei.

Aceasta s-a dezvoltat constant de la înființare, numărul angajaților crescând de peste zece ori până în prezent. 

Politica societății a fost orientată, încă de la înființare, spre o dezvoltare continuă, motiv pentru care, în prezent, societatea dorește să își dezvolte activitatea și să intre în sectorul de producție de echipamente electrice (tablouri electrice).

După zece ani de activitate în domeniul serviciilor, firma a obținut o finanțare UE de 735.000 de lei, valoarea totală a proiectului fiind de 1.302.000 lei prin care a fost înființat și dezvoltat un atelier de producție a tablourilor electrice, de înaltă și joasă tensiune, ce s-a realizat prin achiziția de echipamente noi. Proiectul s-a derulat în perioada noiembrie 2013-noiembrie 2014.  

Marius-Sorin Șurlea, directorul companiei, a explicat pentru EurActiv.ro că au existat întârzieri mari în perioada de evaluare a proiectului (peste 1 an de la depunere pănă la contractare), plus întârzieri la primele rambursări de cheltuieli. 

În schimb, spre final, am primit banii foarte repede, probabil și datorită unor schimbări care au avut loc, între timp, în sistem”

 

Acesta a mai spus că a colaborat bine cu Autoritatea de Management și organismul intermediar- ADR Vest.

Planuri de viitor

Întrebat de EurActiv dacă a mai depus vreun proiect sau are în plan acest lucru, Marius-Sorin Șurlea a răspuns că există intenția de a contina investițiile. „Ne dorim să dezvoltăm partea de verificări și încercări instalații electrice la un nivel de top pe zona Transilvaniei. Din 2012, când am gândit inițial acest proiect, au mai apărut noutăți tehnice și în abordarea fenomenelor electrice și trebuie să ne adaptăm”. 

La succesul proiectului a contribuit și faptul că firma a deținut capacitate proprie de a implementa proiectul, inclusiv resurse proprii pentru cofinanțare și a beneficiat de sprijin din partea autorităților locale și organizațiilor specializate.