Luni, într-un interval de 24 de ore, prin punctele de frontieră au intrat în România 98.670 de persoane, dintre care 4.412 cetățeni ucraineni (în creștere cu 38,3 % față de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 2.135 cetățeni ucraineni (în creștere cu 83%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 865 cetățeni ucraineni (creștere cu 4,2%).

De la declanșarea acestei crize, până la data de 25.04.2022, ora 24.00, la nivel național, au intrat în România 786.086 cetățeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare.

Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse și la granița terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate.

Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.