Actorul Marius Manole a lăsat luni dimineața portarului de la Palatul Cotroceni decorația Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler primită în 2016 de la președintele Klaus Iohannis.

Actorul a postat un clip video cu momentul în care a mers la portarul de la Palatul Cotroceni și a predat medalia.

Manole a anunțat încă de duminică faptul că va înapoia decorația în semn de protest față de deciziile luate de Klaus Iohannis, despre care susține că este "un trădător" pentru că aduce PSD la guvernare.

"Am decis să înapoiez decorația Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, cu care am fost decorat în 2016 la Palatul Cotroceni, din partea președintelui României. L-am votat pe președinte și țin minte noaptea în care a fost ales. Ce mare bucurie era pe străzi că în sfârșit PSD-ul nu mai putea face rău acestei țări. Urma să avem un președinte care ține cu țara. Ghinion. Nu l-am avut", a scris, duminică, actorul pe pagina lui de Facebook.

Marius Manole mai scrie și că a stat în Piața Victoriei în frig și în ploaie pentru a apăra Justiția și democrația, iar când a plecat Liviu Dragnea a crezut ca am învins.

"Ghinion, propriul nostru președinte urma să ne facă cel mai mare rău. Omul în care am crezut, pentru care am luptat. Acum PSD intră în Guvern pe ușa din față, pe covorul roșu. De asemenea, vrea să preia și șefia Comisiei juridice din Camera Deputaților, cu alte cuvinte să refacă comisia Nicolicea&Iordache, de această dată chiar cu PNL. Totul sub oblăduirea președintelui Iohannis. Halucinant, nu?", a mai explicat Marius Manole.