Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția asupra știrilor false apărute online, pe site-uri care copiază identitatea vizuală a unor instituții de presă din România.

Potrivit DNSC, infractorii cibernetici se folosesc de imaginea site-ului StirileProTV pentru a da impresia că acest articol (foto jos) este promovat chiar de către ei, deși domeniul webgameshelp[.]com este un indiciu clar că acest lucru nu este adevărat.

Aceștia încearcă să atragă potențiale victime pentru a-și furniza date personale, financiare sau de autentificare pe pagini de phishing, sub pretextul investițiilor în criptomonedă.

Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite cele mai întâlnite amenințări din mediul online la adresa utilizatorului obișnuit, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro. Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-și îmbunătăți și perfecționa frecvent rutina esențială de securitate cibernetică.

Încă din 2020, echipa DNSC (CERT-RO la acea vreme) a scris despre acest tip de înșelăciune online, în care se promovează oportunități de a câștiga bani rapid pe termen scurt: