Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naționale vor participa marți, începând cu ora 11.00, la ceremonia oficială în format restrâns, organizată cu ocazia Zilei Naționale a României în Piața Arcul de Triumf din București.

Ceremonia a durat mai puțin de 30 de minute și s-a încheiat după discursul susținut de Klaus Iohannis.

+++

Președintele Klaus Iohannis a depus la Arcul de Triumf o coroană de flori în memoria victimelor neamului, dar și în memoria celor răpuși de noul coronavirus. 

+++

Pe timpul ceremoniei se va ține un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc și a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar președintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori și va susține o alocuțiune.

Evenimentul, care nu va fi deschis publicului, se va desfășura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, pe sub Arcul de Triumf nu va defila tehnica militară, iar cerul nu va fi survolat de aeronave. 

Citește și: Ciolacu: De Ziua Națională ar trebui să ne bucurăm de tot ce este românesc

La tribuna oficială vor fi și reprezentanți ai corpului medical, în semn de respect pentru cei care luptă de nouă luni împotriva epidemiei COVID-19.

În acest an, reprezentanți ai Armatei României vor participa, la solicitarea și cu sprijinul autorităților locale, la pregătirea, organizarea și desfășurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unități și unități militare, iar militarii aflați în misiune în afara teritoriului național vor desfășura ceremonii militare în cadru restrâns.


De asemenea, Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Vineri, la Terenul de instrucție Ghencea a avut loc o repetiție în cadrul căreia militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” au tras salve de tun. Luni a avut loc o repetiție la Arcul de Triumf, care s-a desfășurat în aceleași condiții de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Citește și: Orban, de 1 Decembrie: Să privim acest context ca pe un nou moment crucial al destinului nostru

Pentru buna desfășurare a ceremoniei oficiale organizate cu ocazia Zilei Naționale a României, Brigada Rutieră București a dispus măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Piața Arcul de Triumf.

Iohannis, discurs de Ziua Națională despre eroii de ieri și de azi, dar și despre alegeri

Mai mult pe EurActiv »