După 11 ani de existență, EurActiv.ro se relansează cu un format nou. Anunțăm un site refăcut complet, cu cel puțin câteva funcționalități care sunt în premieră la noi în țară. Și o echipă editorială cu experiență cumulată de 80 de ani în presă.

Care e viziunea EurActiv.ro?

În era online și social media, nimeni nu poate spune că duce lipsă de informație. Viziunea echipei EurActiv.ro este însă că nevoia stringentă a publicului românesc pe o piață inundată de știri se leagă de o ierarhizare a informației și, mai ales, de contextualizarea ei.

Ce vrem noi cu această nouă abordare? Să oferim cititorilor noștri informația completă. Ne asumăm faptul că, poate, nu vom fi primii cu o știre pe noul site, dar ne obligăm față de dumneavoastră ca, atunci când publicăm, să oferim întregul context al fenomenului respectiv.

Revenim la întrebările de bază la care trebuie să răspundă jurnalismul și ne concentrăm, cu precădere, asupra a două dintre ele: „De ce?” și „Cu ce urmări?”

Cui ne adresăm?

Tuturor. Echipa EurActiv.ro este conștientă că resursa cea mai de preț în zilele noastre este timpul. De aceea, platforma pe care oferim informație este gândită să servească și pe cei care au timp să aprofundeze o analiză în profunzime, dar și celor care se informează pe telefon la coadă la cafenea, în drum spre serviciu.

Ce producem?

Știri, analize, opinii. Ne propunem să avem însă și cât mai multe reportaje. Lucrăm multimedia, vizualizăm date, producem filme documentare. Toate trecute prin filtrul experienței comune a membrilor redacției în așa fel încât să nu inundăm site-ul, dar să nu ratăm sub nicio formă ceea ce nu aveți voie să nu știți. Cu alte cuvinte, ne vom concentra la fel de mult pe subiecte externe precum o vom face pe teme interne.

Cine suntem?

Cătălina Mihai - editor politic
Bogdan Neagu - editor economic
Ioana Morovan - editor teme europene
Ioana Moldovan - fotojurnalist, art director
Andrei Aștefănesei - editor justiție
Ovidiu Vanghele - coordonator editorial interne
Laurențiu Colintineanu - coordonator editorial externe / multimedia

Ramona Diaconu - manager departament proiecte
Mihaela Tivdă - manager proiecte
Andrei Schwartz - manager dezvoltare
Ionuț Băiaș, Narcis Anton - editori-colaboratori secțiuni speciale
Dan Popescu - manager dezvoltare web
Irina Balica - manager financiar
Manuela Preoteasa - fondator

Noul EurActiv.ro este un site realizat de Direct Design - Bogdan Dragomir, Liviu Dragomir.

În loc de încheiere

Când EurActiv.ro s-a lansat în România, principala temă era dacă aderăm sau nu la Uniunea Europeană și dacă da, când. 11 ani după, Uniunea Europeană își caută Uniunea. Europa își caută identitatea. O regulă esențială în jurnalism spune că te interesează mai degrabă ce se întâmplă în cartier decât în lume. Numai că internetul și smart phone-ul au făcut din Europa un cartier al lumii.