În foaierul din fața sălii de plen a Camerei Deputaților au fost expuse marți fotografii din război ale fotoreporterului ucrainean Max Levin, ucis de forțele armatei ruse.

Expoziția de fotografie cu tema "Cronicile unei invazii ruse în Ucraina 2022: începutul” se va încheia pe 28 iunie și își propune să aducă la cunoștința Uniunii Europene consecințele războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei.

Max Levin s-a născut în 1981 și a colaborat, de-a lungul timpului, cu presa ucraineană și internațională (Reuters, BBC și Associated Press).

Vernisajul are loc în contextul vizitei la București a prim-adjunctului președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Oleksandr Kornienko.

La deschiderea expoziției, șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că "fotografiile sale arată față crudă a unei invazii militare nejustificate și neprovocate, care a schimbat radical viețile unor oameni nevinovați și care a provocat cea mai gravă criză umanitară și de securitate din ultimele decenii".

Acesta a mai spus că România trebuie să își asume rolul de a deveni un hub regional care să asigure stabilitatea și dezvoltarea în Estul Europei și zona Mării Negre, iar primul pas în acest proces este participarea activă la reconstrucția Ucrainei.

sursa foto: PSD, Agerpres