Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, va avea, sâmbătă, o întâlnire cu soția președintelui României, Carmen Iohannis, și va vizita o școală publică din București care găzduiește elevi ucraineni refugiați.

Jill Biden a ajuns în România, vineri, la Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, unde s-a întâlnit cu militarii americani și ai NATO, conform Agerpres.

Vizita în România este parte a unei deplasări de patru zile pe care Prima Doamnă a SUA o efectuează în țara noastră și Slovacia pentru a sublinia angajamentul Statelor Unite pentru refugiații ucraineni.

Soția președintelui SUA a scris pe Twitter că scopul călătoriei sale în cele două state este de "a petrece Ziua Mamei cu mame și copii ucraineni care au fost forțați să își părăsească locuințele din cauza războiului lui Putin".

"De asemenea, voi vizita trupele americane și voi exprima recunoștință pentru eforturile de ajutorare a țărilor vecine și a lucrătorilor umanitari", a adăugat Jill Biden.

Prima Doamnă a Statelor Unite este însoțită în această călătorie de secretarul de stat adjunct pentru Afaceri europene și eurasiatice Karen Donfried. Din delegația care o va însoți pe Jill Biden în România vor face parte, de asemenea, fostul ambasador american la București (2009 - 2012) Mark Gitenstein, în prezent ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, și soția acestuia, Elizabeth Gitenstein.