În timp ce pe masa Parlamentului se află mai multe proiecte de legi care să limiteze reclamele la jocurile de noroc, dar și numărul sălilor de jocuri, în fața Senatului a fost pus în panou uriaș care face reclamă... la pariuri sportive.

Președinta interimară a Senatului, Alina Gorghiu, care a și postat câteva fotografii din fața Senatului cu panoul, cere Primăriei Sectorului 5 ca, în următoarele 24 de ore, să ia panoul "ostentativ".

Intrarea principală a Senatului, A1, este cea prin care sute de copii intră zilnic, spune Gorghiu, și "chiar azi când am ajuns, erau 100 de copii pe treptele Senatului".

"Pe 1 iunie vor veni aici mii de copii. N-aș vrea ca aceștia să vadă această reclamă. Jocurile de noroc/păcănelele dau o dependență absolut catastrofală pentru tineri. Am văzut unde poate duce și câtă suferință poate genera. Cer administrației locale să rezolve această problemă!", a mai scris ea.

Superbet, care aprare pe panoul din fața Senatului, este compania care pe 6 martie anunța că va renunța la mesajele comerciale de pe panourile publicitare stradale, în contextul în care Parlamentul vrea să restricționeze reclamele la jocuri de noroc la radio, TV și pe străzi.

"(...) Dorim să facem publică decizia noastră de a elimina toate mesajele comerciale din panourile publicitare stradale, acțiune ce se va finaliza în prima jumătate a acestui an. În perioada imediat următoare, Superbet va începe procesul de eliminare a acestor panouripublicitare, urmând a păstra doar mesaje outdoor care promovează jocul responsabil. De asemenea, în virtutea acestui demers de auto-reglementare, unic în piața din România, ne asumăm angajamentul de a nu avea nicio formă de panouri de publicitate stradală, indiferent de mesaj sau dimensiune, pe o rază de 100 de metri față de instituțiile de învățământ liceale”, subliniază reprezentanții Superbet", a transmis, atunci, compania.

Compania mai spune că industria jocurilor de noroc din România funcționează într-un cadru complex de reglementări și în deplină conformitate cu legislația la nivel național și european și adaugă că își asumă angajamentul de a colabora, în mod transparent, cu toate entitățile implicate în procesele decizionale care vizează domeniul nostru de activitate.