O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat duminică dimineață pentru transportarea la Bruxelles a doi pacienți care au suferit arsuri în urma incendiului din Crevedia.

UPDATE

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, anunță că a mai fost înregistrat un deces, fiind vorba despre soția bărbatului care a murit sâmbătă în urma unui infarct. Femeia era la Spitalul Floreasca și avea arsuri pe 95% din suprafața corpului. 

”Acum a fost confirmat de către colegii de la Floreasca încă un deces, dar nu vreau să zic încă un deces din cauza arsurilor, pentru că primul deces, din păcate, a fost soțul doamnei care a decedat și care a făcut infarct miocardic la fața locului și nu era ars, deci acolo a decedat din cauza infarctului. De data asta, pot să spun că din cauza arsurilor primul deces, care este soția celui care a decedat ieri, care a avut o suprafață arsă de peste 95%. Deci peste 95%, prognosticul este aproape de zero, dacă nu este chiar zero, din păcate”, a declarat, duminică, Raed Arafat, citat de News.ro.

+++

Cea de-a doua aeronavă C 27J Spartan a decolat la ora 8.00 cu destinația Milano, Italia, pentru transportul a încă doi pacienți care au suferit arsuri, a anunțat MApN.

Misiunile s-au efectuat ca urmare a aprobării ministrului Apărării, Angel Tîlvăr, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipele medicale pentru monitorizarea pacienților pe timpul transportului sunt formate din specialiști ai UPU-SMURD București și ai Spitalului Clinic de Urgență Floreasca din Capitală.