Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au depistat un container ce conținea peste 25 tone de deșeuri care urmau sa fie importate în România ilegal.

"În data de 14.06.2021, în urma unor activități informativ-operative desfășurate, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au identificat  un container, sosit din Germania, pentru o firmă de pe raza județului Vâlcea care efectua activități de import în România", informează Poliția de Frontieră printr-un comunicat.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat faptul că în container se aflau paleți încărcați cu 25 de tone de deșeuri cauciuc, marfă care nu corespunde cu datele declarate și cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanța, deoarece mărfurile sunt deșeuri.

Astfel, acestea nu pot fi puse în liberă circulație pe teritoriul României și nici nu pot fi comercializate, punând în pericol viața și sănătatea consumatorilor în cazul folosirii acestora.

În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și încălcarea regimului deșeurilor transportul iar bunurile vor fi returnate firmei.

+++

În ultima perioadă în portul din Constanța au fost descoperite mai multe containere cu deșeuri aduse ilegal din vestul Europei.