România a depășit luni pragul de 6.000.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză, anunță Comitetul național de vaccinare (CNCAV).

În acest context, pe pagina de Facebook RO Vaccinare se reamintește că vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19.

Prin vaccinare împotriva COVID-19:

- se reduce riscul de infectare;

- se reduce riscul de transmitere a virusului;

- se reduce considerabil riscul de spitalizare;

- se reduce considerabil riscul de deces.

Potrivit ultimei raportări privind vaccinarea în România, până duminică, ora 18:00, în România s-au administrat peste 11,1 milioane de doze, iar peste 5,6 milioane de români au făcut schema completă.

+++

Țintele de vaccinare anunțate de Klaus Iohannis pe 13 mai, departe de realizare

"Campania de vaccinare a prins viteză. Avem în fiecare zi peste 100.000 de persoane care se vaccinează și am parcurs deja un drum lung. Însă este nevoie de mai mult. Este nevoie de mult mai mult. Dacă vrem să ieșim din pandemie, trebuie să ne vaccinăm! Nu este altă cale de a finaliza această pandemie cu succes. Pentru asta, în ședința de astăzi am stabilit niște ținte de vaccinare. Aș spicui dintr-un tabel. Ne propunem ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie 6 milioane, la 1 august 7 milioane de persoane vaccinate", declara, atunci, Klaus Iohannis.