Plicurile cu un conținut suspect care au fost primite, marți, la Ambasada Ucrainei din București au fost ridicate în vederea expertizării, a anunțat Serviciul Român de Informații.

UPDATE

Plicurile care au fost ridicate marți de la Ambasada Ucrainei din București nu conțin material exploziv, informează Serviciul Român de Informații (SRI).

Specialiștii SRI au pus în aplicare procedurile specifice, iar în urma controlului preliminar acestea au fost ridicate și transportate în siguranță.

"După primele verificări, s-a constatat că plicurile nu conțin material exploziv", arată sursa citată.

Potrivit procedurii, plicurile au fost analizate în laboratoare specializate.

+++

Potrivit SRI, în acest caz "se colaborează cu toate instituțiile abilitate", transmite Agerpres.

Polițiștii de la DGPMB - Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, marți, în jurul orei 11,00, la sediul unei ambasade din Sectorul 1 au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect.

Serviciul Român de Informații a informat că este vorba despre Ambasada Ucrainei de la București.

"Echipele SRI s-au deplasat la Ambasada Ucrainei astăzi, în urma unui apel la 112, prin care s-a precizat că au fost primite mai multe plicuri suspecte. Pirotehniștii au demarat procedura standard pentru investigarea acestora. În urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea să fie ridicate și transportate în siguranță", a precizat SRI.

Poliția spaniolă a confiscat, luni, alte trei colete suspecte adresate diplomaților ucraineni la un oficiu poștal, a anunțat un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, pe pagina oficială de Facebook a instituției, potrivit agențiilor de presă Ukrinform și DPA. Numărul total de amenințări la adresa instituțiilor diplomatice ucrainene din străinatate a ajuns astfel la 21 de cazuri, a arătat purtătorul de cuvânt citat.

Colete însângerate conținând ochi de animale au ajuns săptămâna trecută la ambasade ucrainene din mai multe țări. Înainte de aceasta, o serie de scrisori-capcană au fost trimise mai multor instituții din Spania, într-unul din cazuri un agent de securitate fiind rănit ușor.