Primăria Capitalei va fi deschisă publicului cu prilejul Nopții Europene a Muzeelor, anunță primarul Nicușor Dan. Clădirea istorică a primăriei, construită între anii 1906 - 1910, va putea fi vizitată în seara de 12 iunie, între 18:00 și 24:00.

"Am pregătit pentru toți cei care vor să ne treacă pragul două expoziții despre istoria Bucureștiului și a primăriei sale – una intitulată „Uranus acum”, despre cartierul Uranus care a fost demolat în perioada comunistă, iar o alta dedicată arhitectului Petre Antonescu, cel care a proiectat clădirea care a devenit ulterior sediul Primăriei Municipiului București. Vom găzdui de asemenea un maraton al lecturii și un experiment video de reconstrucție virtuală a Muzeului Simu, care a dispărut și el în perioada regimului comunist", a scris Nicușor Dan pe pagina lui de Facebook.

Primarul invită oamenii la "o incursiune în istoria și cultura bucureșteană, alături de prietenii și colaboratorii noștri de la ARCUB, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Muzeul Municipiului București, Zeppelin și ARCEN, care au făcut posibil acest eveniment".


Toate muzeele aflate în grija Primăriei Capitalei vor participa și ele la Noaptea Europeană a Muzeelor.