Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a anunțat că primul tren electric cumpărat de România în ultimii 20 de ani a ajuns luni dimineață în Gara de Nord din București.

"În acest moment, tocmai ajunge în Gară de Nord București primul tren achiziționat de statul român, la mai bine de 20 ani de la ultima achiziție de trenuri. Acesta este un tren electric Alstom Coradia Stream, fabricat în Polonia și este abia primul tren electric din contractul de achiziție a 37 rame electrice inter-regionale de lung parcurs, care urmează să fie livrate României începând cu anul viitor", a scris acesta pe pagina lui de Facebook.

După efectuarea testelor statice și dinamice (care vor avea loc la Făurei), trenul electric va intra în circulație, pe ruta București - Constanța.

Acesta este primul tren nou ajuns în România din setul celor 37 contractate de Alstom.

Al doilea tren ar trebui să ajungă peste câteva luni în România, dar probabil vor mai apărea din nou amânări, așa cum s-a întâmplat și în cazul acestuia, comentează HotNews.

Cele 37 de rame electrice inter-regionale (RE-IR1) sunt produse de Alstom Ferroviaria SpA la fabrica de la Katowice (Polonia) și vor conecta Capitala cu principalele centre urbane ale țării.

De asemenea, vor facilita și conexiunile inter-regionale, contribuind la asigurarea mobilității, scăderea timpilor de călătorie și îmbunătățirea nivelului general al serviciilor publice prestate pentru transportul public pe calea ferată.

Rutele deservite de ramele electrice de lung parcurs sunt: București Nord - Constanța, București Nord - Brașov - Arad - Timișoara, București Nord - Brașov - Cluj, București Nord - Brașov - Deda - Cluj, București Nord - Brașov, București Nord - Iași, București Nord - Suceava, București Nord - Galați, București-Nord - Craiova - Târgu Jiu - Petroșani - Simeria, București Nord - Craiova - Timișoara - Arad, Cluj - Timișoara, Cluj - Suceava - Iași.

Valoarea totală a contractului pentru achiziția celor 37 unități electrice multiple și serviciile de mentenanță aferente acestora pentru o perioadă de 15 ani se ridică la un total de 2.421.771.878 lei, fără TVA.

Finanțarea proiectului este asigurată din fonduri europene nerambursabile și de la bugetul de stat.