Școala de Studii Politice și Administrative (SNSPA) este prima universitate din țară care reacționează după acuzațiile de plagiat la adresa ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit SNSPA, plagiatul există în sistemul educațional din România, iar implicațiile sunt devastatoare, mai ales atunci când vorbim de credibilitatea și de performanța spațiului academic românesc.

"Un plagiat rămâne plagiat, indiferent de nuanțele introduse sau care se doresc a fi introduse în legislație;

Citește și: Cum legiferează Cîmpeanu în interes propriu:plagiat în 2006, în 2022 încearcă să se auto-amnistieze

Utilizarea acestui subiect ca instrument de luptă politică sau de denigrare riscă să arunce o temă atât de importantă în derizoriu, afectând procesul de combatere a imposturii academice;

Problema plagiatului poate fi rezolvată doar dacă este tratată cu seriozitate de către universități și de către Ministerul Educației, fără ingerințe sau presiuni politice. Aceasta cade în sarcina experților, a celor care sunt respectați în mediul academic și științific, național și internațional.

De aceea, măsura promovată de actualul ministru al Educației de a desființa CNATDCU NU este una benefică și NU contribuie la reforma reală a învățământului", a transmis SNSPA printr-un comunicat de presă.