Statul Major al Apărării a organizat marți, în sistem videoconferință, o întâlnire cu reprezentanți ai autorităților publice locale din județele Brăila, Constanța, Galați și Tulcea.

Activitatea a urmărit optimizarea coordonării interinstituționale în contextul situației de securitate determinată de evoluția agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei, a transmis, miercuri Ministerul Apărării.

Agenda a cuprins prezentarea situației de securitate, a procesului de comunicare publică a armatei, subiecte din tematica pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare, respectiv responsabilitățile legale ce revin diferitelor instituții din sistemul național de apărare. 

Ședința se înscrie în prevederile Hotărârii Guvernului nr. 969/2007 privind organizarea, desfășurarea și conducerea pregătirii pentru apărare a persoanelor cu atribuții de conducere în domeniul administrației publice, la nivel central și local fiind, totodată, o continuare a dialogului susținut de conducerea MApN cu reprezentanții autorităților publice locale.

Cel mai recent atac cu drone aproape de România a avut loc în noaptea de luni spre marți. Dronele au căzut aproape de un bac plin cu oameni care se pregătea să traverseze din Ucraina spre Isaccea. Ulterior, traficul pe la PTF Isaccea a fost închis.

În ultima lună, mai multe bucăți de drone rusești au căzut pe teritoriul României.