Primul festival de dezvoltare urbană în București are ca temă centrală „rolul râurilor în orașe smart”. Evenimente în aer liber, plimbări cu bărcuțe pe Dâmbovița, concerte, conferințe, Caravana de consultare publică „Peștișorul de aur”. 

Evenimentul este organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România sub înaltul patronaj al comisarului european Corina Crețu.

”Pune-ți 3 dorințe pentru București și Dambovița, și vino să i se le spui Peștișorului de Aur, la UrbanFEST - primul festival de dezvoltare urbană din București. Te așteptăm pe 20 - 21 iunie, în weekendul cu cea mai lungă zi din an, pe malul Dâmboviței, la Biblioteca Națională, la dezbateri pentru Dâmbovița - râul inteligent, consultări publice despre rolul râului într-un oraș, târg de proiecte, ateliere de activare urbană, ateliere și jocuri pentru copii, plimbări pe Dâmbovița în ambarcațiuni cu vâsle (canotci, caiace, lotci, SUP-uri), paradă pe traseul Podul Unirii – Parcul Natural Văcărești și concerte.Festivalul își propune promovarea valorilor europene în domeniul urbanismului și dezvoltării locale sustenabile. Program complet pe www.urbanfest.eu”.

Mai jos, o sinteză multimedia a celor mai importante momente: