Două cutremure, primul cu magnitudinea de 5,2, produs la ora locală 16:58, și un altul cu magnitudinea de 3 grade, produs la ora locală 17:21, au mișcat pământul în zona Olteniei. Un al treilea seism a avut loc.

UPDATE

O a treia replică s-a produs TOT în județul Gorj, cu magnitudine de 3,2 pe scara Richter.


 

+++

Primul cutremur semnificativ a avut loc județul Gorj, potrivit Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), citat de Agerpres.

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 15 kilometri și a fost localizat la 102 km sud-vest de Sibiu, 107 km nord-vest de Craiova și 137 km vest de Pitești. 

Al doilea seism s-a înregistrat la o adâncime de 15 kilometri și a fost localizat la 109 km sud-vest de Sibiu, 111 km nord-vest de Craiova și 146 km vest de Pitești.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis că, până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.

IGSU reamintește și că, în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări anterior declanșării acestora.

ISU Gorj a anunțat că, preventiv, echipajele sale vor merge în teren pentru misiuni de recunoaștere și patrulare pentru identificarea eventualelor probleme.

G4Media.ro notează că oameni din toată Serbia raportează că s-a simțit cutremurul din România, scrie cotidianul sârb „Blic”.

De asemenea, presa din Bulgaria relatează că seismul s-a simțit în orașele bulgare de pe malul Dunării, potrivit News.ro. Cetățeni din Niš, Belgrad, Zaječar, Požarevac, Svilajnec, Jagodina, Paraćin și Vršac spun că au simțit cutremurul, scrie „Blic”. Postul public de radio din Bulgaria spune că seismul din România s-a simțit în orașele bulgare din apropierea Dunării.