Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis vineri dimineața exceptarea de la măsura carantinei a persoanelor care sosesc în România din Ucraina, indiferent dacă vin direct din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, declara joi că testarea COVID a persoanelor refugiate din Ucraina va fi o prioritate, iar autoritățile trebuie să facă demersuri pentru ca ucrainenii să fie exceptați de la măsura carantinării și a completării formularului PLF.

România a spus că poate primi până la 500.000 de refugiați, însă până acum nu au fost instalate în țara noastră tabere pentru cei care fug de război. (Detalii - Europa Liberă România)

+++

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că în ultimele 24 de ore au intrat în țară 111.817 persoane, dintre care 58.268 au fost pe sensul de intrare în România. La cele șase puncte de trecere a frontierei cu Ucraina au fost 12.220 de tranzitări, dintre care 10.624 pe sensul de intrare în țară. 3.660 dintre cei care au venit în România au și părăsit țara noastră.

România are acum 1.100 de locuri disponibile în centre de azil, iar gradul de ocupare este de 50%, a mai spus ministrul.