1.400 de cărți au fost oferite către două instituții școlare din localitățile Amărăștii de Jos și Dobrotești, județul Dolj.

Elevii de la școala generală din Amărăștii de Jos și cei de la școala din Dobroești au primit și câte un set de rechizite școlare.

Donația de carte și rechizite a avut loc în cadrul unui eveniment organizat la Centrul cultural din comuna Amărăștii de Jos organizat marți, 24 noiembrie 2014.

Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educațional, rata abandonului școlar, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, precum și dificultățile în înțelegerea textelor a dus la programul național de lectură "Cărțile copilăriei”, inițiat de Asociația Curtea Veche, cu sprijinul mai multor sponsori.

"Datorez multe cărților! Lectura mi-a fost de ajutor în multe aspecte ale vieții personale și profesionale și cred că este important să încurajăm cititul de plăcere în rândul celor mici. În România sunt copii cărora părinții le cumpără multe cărți care rămân nedeschise pe raftul bibliotecii. […] Sunt și copii care și-ar dori enorm să citească, dar nu au acces la volumele potrivite vârstei. Cred că avem obligația morală, ca adulți, să ne implicăm în viitorul noilor generații și să le oferim dreptul la o educație mai bună. M-am alăturat cu mare drag cauzei Asociației Curtea Veche și susțin programul național de lectură "Cărțile Copilăriei” pe care îl propune publicului.” declară Horia Brenciu despre implicarea în proiect.

Evenimentul organizat în județul Dolj face parte din programul național de lectură "Cărțile copilăriei”, inițiat de Asociația Curtea Veche și cuprinde alături de oferirea volumelor și înființarea de cluburi de lectură, vizite în școli și centre pentru copii, întâlniri cu părinți, profesori și elevi și ateliere de lectură în librării.

Parteneri: Azomureș, Biz Solutions SRL, Herlitz România și Sameday Courier.

Sponsorii programului de donații

"Mediul rural nu trebuie privit ca o neșansă a unora care nu au reușit să ajungă să lucreze și să locuiască într-un mare oraș. România are în continuare nevoie de oameni care să muncească în agricultură. Copiii nu trebuie privați de o educație corespunzătoare pentru că că nu învață într-o școală de renume, de oraș. Susținem programul național "Cărțile Copilăriei” pentru șansa pe care o oferă fiecărui copil de a decoperi lectura.” declară domnul Mihai Aniței (director general, Azomureș).

"Sunt de părere că lectura trebuie încurajată încă din primii ani de școală pentru că reprezintă baza educației și punctul de pornire către o viață mai bună. Susțin inițiativa Asociației Curtea Veche și încurajez toți antreprenorii să se alăture acestei campanii și să se implice în comunitatea în care își desfășoară activitatea pentru a forma cititorii de mâine și implicit noua generație. Ar trebui să conștientizăm din ce în ce mai mult cât de importantă este lectura și educația indiferent de meseria pe care o alegem.” declară domnul Narcis Niță, director general BizSolutions.