Miniștrii din Marea Britanie încep să discute o posibilă acțiune militară britanică în Siria săptămâna viitoare - șefii Executivului britanic par hotărâți să facă "pași" împotriva Statului Islamic - , relatează BBC.

Surse au spus la BBC că miniștrii pregătesc o propunere pentru a obține votul în Camera Comunelor. Guvernul se bazează pe realizările din Irak cu raidurile aeriene RAF (Royal Air Force) și antrenarea forțelor de securitate kurde și irakiene - au spus sursele pentru BBC.

Canalul de radio britanic a mai aflat că o echipă de mici dimensiuni (formată din 20 de trupe) va fi trimisă și în Libia, pentru a garanta securitatea frontierelor sale - un pas crucial pentru a opri valul de migrație în Europa.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Londra a spus, potrivit BBC, că "Marea Britanie, împreună cu partenerii comerciali, susține procesul de a forma un guvern al Libiei recunoscut și ellborează planuri pentru a fruniza sprijin odată ce acesta e demarat; este prea devreme să discutăm în ce va consta exact acest sprijin.”

O sursă a BBC a numit campania din Irak împotriva Statului Islamic "un succes", dar a spus că "problema" s-a mutat acum în Siria.

Articolul complet în limba engleză - BBC