Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat miercuri impunerea unor măsuri sporite de securitate pe teritoriul Rusiei, inclusiv în Crimeea anexată, iar în regiunile recent ocupate din Ucraina a fost declarată legea marțială, informează BBC.

Liderul de la Kremlin a anunțat că a semnat un decret prin care impune legea marțială în cele patru regiuni ucrainene pe care susține că le-a anexat. De asemenea, Vladimir Putin a anunțat că a instalat un sistem de securitate strict pe teritoriul Rusiei.

Toți guvernatorii regiunilor au primit ordin să răspundă tuturor nevoilor forțelor armate ruse și ale altor formațiuni militare, instalând cartiere generale de comandă care să includă autoritățile locale, armate și forțele de poliție.

În regiunile apropiate de granița cu Ucraina au fost impuse măsuri dure de securitate și restricții privind transportul și deplasările, precum și privind intrările și ieșirile din aceste regiuni. În alte locuri, precum Moscova, decretul semnat miercuri permite percheziționarea autovehiculelor și impunerea de restricții de trafic. 

Sursa: RADOR