Negocierile dintre Marea Britanie și UE privind Brexit se reiau săptămâna aceasta, cu „discuții despre discuții”, potrivit Daily Telegraph.

Spre nemulțumirea Bruxellesului, se va vorbi prea puțin despre „nota de plată” a Brexitului în cadrul celei de-a șasea runde a negocierilor (9-10 noiembrie).

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a declarat săptămâna trecută în Parlamentul de la Londra că discuțiile vor reprezenta „prima ocazie de a analiza starea lucrurilor” după Consiliul European din 19 și 20 octombrie, unde șefii de stat și de guvern au dat undă verde începerii pregătirilor pentru un acord post-Brexit privind relațiile comerciale dintre UE și Marea Britanie.

În fața parlamentarilor, Davis a mai spus că Londra dorește intensificarea negocierilor.

Europenii nu au primit prea bine vestea că David Davis va veni la Bruxelles cu mâinile în buzunare.

„UE se așează la masă pentru a negocia, nu pentru a discuta despre starea lucrurilor”, a declarat o sursă europeană pentru cotidianul britanic.

Express.co.uk notează că, inițial, cei doi negociatori ar fi trebuit să poarte discuții timp de trei zile, dar cum discuțiile nu vor fi consistente, a fost preferată o reuniune de două zile.

În trecut, atât David Davis, cât și secretarul pentru Comerț, Liam Fox, au criticat Uniunea Europeană pentru tergiversarea negocierilor.

În timp ce ministrul britanic pentru Brexit a declarat că Londra vrea o accelerare a procesului de negociere, un diplomat european dintr-o capitală importantă nu și-a ascuns nemulțumirea față de ceea ce urmează să se întâmple joi și vineri: „Acum britanicii nu doresc să discute despre aspecte concrete, precum termenii înțelegerii financiare, ci vor să discute despre cum va avansa procesul de negociere - indiferent ce înseamnă asta”.