Negocierile dintre Marea Britanie și UE privind Brexit se reiau săptămâna aceasta, cu „discuţii despre discuții”, potrivit Daily Telegraph.

Spre nemulţumirea Bruxellesului, se va vorbi prea puţin despre „nota de plată” a Brexitului în cadrul celei de-a şasea runde a negocierilor (9-10 noiembrie).

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a declarat săptămâna trecută în Parlamentul de la Londra că discuţiile vor reprezenta „prima ocazie de a analiza starea lucrurilor” după Consiliul European din 19 şi 20 octombrie, unde şefii de stat şi de guvern au dat undă verde începerii pregătirilor pentru un acord post-Brexit privind relaţiile comerciale dintre UE şi Marea Britanie.

În faţa parlamentarilor, Davis a mai spus că Londra doreşte intensificarea negocierilor.

Europenii nu au primit prea bine vestea că David Davis va veni la Bruxelles cu mâinile în buzunare.

„UE se aşează la masă pentru a negocia, nu pentru a discuta despre starea lucrurilor”, a declarat o sursă europeană pentru cotidianul britanic.

Express.co.uk notează că, iniţial, cei doi negociatori ar fi trebuit să poarte discuţii timp de trei zile, dar cum discuţiile nu vor fi consistente, a fost preferată o reuniune de două zile.

În trecut, atât David Davis, cât şi secretarul pentru Comerţ, Liam Fox, au criticat Uniunea Europeană pentru tergiversarea negocierilor.

În timp ce ministrul britanic pentru Brexit a declarat că Londra vrea o accelerare a procesului de negociere, un diplomat european dintr-o capitală importantă nu şi-a ascuns nemulţumirea faţă de ceea ce urmează să se întâmple joi şi vineri: „Acum britanicii nu doresc să discute despre aspecte concrete, precum termenii înţelegerii financiare, ci vor să discute despre cum va avansa procesul de negociere - indiferent ce înseamnă asta”.