Noua declarație a purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, lasă să se înțeleagă că Rusia este gata să continue "războiul hibrid" contra țărilor occidentale o perioadă nedeterminată.

La peste un an deja de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, tensiunile nu scad între Rusia și Occident. Pe măsură ce trec săptămânile de când durează acest război, sancțiunile Occidentului față de Rusia cresc considerabil pentru a strânge și mai mult șurubul și a spera la o retragere a trupelor ruse din Ucraina, notează La Libre Belgique.

În acest context, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat recent că "războiul hibrid" lansat de Occident contra Rusiei va dura multă vreme. "Dacă vorbim despre război în sens larg, confruntarea cu țările neprietene, ostile, despre acest război hibrid (...), atunci asta va dura mult timp", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului i-a îndemnat, de asemenea pe, ruși să fie uniți în spatele președintelui rus, Vladimir Putin.

Analizând această declarație a lui Peskov și ultimele declarații ale președintelui rus, politologul Maxim Trudoliubov a declarat pentru cotidianul The Guardian că Vladimir Putin pregătește Rusia pentru un "război etern" cu Occidentul, în vreme ce invazia din Ucraina se împotmolește.

Sursa: RADOR