Parlamentarii democrați desemnați "procurori" în procedura de destituire a lui Donald Trump au transmis formal Senatului actul său de acuzare, marcând deschiderea oficială a procesului istoric al fostului președinte pentru "incitare la insurecție”.

Cei nouă "procurori" desemnați de președinta democrată a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, au traversat luni seara, până la Senat, aceleași lungi coridoare decorate cu statui și tablouri luate cu asalt de manifestanți pro-Trump în cursul atacului asupra Capitoliului american, pe 6 ianuarie, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Procesul va începe pe 9 februarie. 

Cu câteva zile înainte de încheierea mandatului său, Donald Trump a fost supus pentru adoua oară unei proceduri de impeachment, după ce Camera Reprezentanților, controlată de democrați, cu sprijinul a 10 republicani, a votat pentru punerea lui sub acuzare pentru incitare la insurecție.

Dacă Senatul va da un vot favorabil, Donald Trump ar putea fi împiedicat să mai candideze pentru un nou mandat de președinte.

Președintele Joe Biden a declarat pentru CNN că procesul lui Donald ”trebuie să aibă loc”, chiar dacă șansele ca republicanii să voteze pentru condamnarea sa sunt reduse.