Transporturile în Europa au fost semnificativ afectate de atentatul terorist din capitala Belgiei.

După atentatul terorist de pe aeroportul Zaventem din Bruxelles, autoritățile europene au întărit forțele de securitate de pe aeroporturi și pe străzi, scrie Associated Press. 

Aeroports de Paris, proprietarul aeroporturilor din capitala Franței, a anunțat că nivelul de securitate a fost crecut la toate aeroporturile deținute, imediat după exploziile din Bruxelles de marți dimineața.

De asemenea, paza a fost suplimentată la aerogările din Londra, Praga, Amsterdam și București, informează AP. 

Autoritățile din Marea Britanie și Franța au convocat întruniri de urgență pentru a analiza măsurile de securitate după atentatul din Belgia. Un purtător de cuvânt al ministerului austriac de interne a spus că mai mulți polițiști patrulează pe străzile și în aeroporturile din Viena și alte orașe importante, deși se pare că Austria nu este afectată. 

Conexiunile de transport cu Bruxelles-ul au fost suspendate după explozii, care au dus la închiderea aeroportului, a rețelei de metrou și a gărilor din capitala Belgiei.

Eurocontrol, organizația europeană pentru securitatea navigației aeriene, a anunțat că aeroportul din Bruxelles a fost închis „până la noi ordine”. 

Zborurile către Bruxelles au fost redirecționate spre alte orașe precum Liege, Amsterdam sau Dusseldorf, notează Bloomberg. Trenurile de mare viteză Thalys, care leagă Bruxelles de Paris și Amsterdam, au fost anulate, la fel ca și trenurile Eurostar ce unesc capitala Belgie cu Paris și Londra, pe sub Canlul Mânecii.

O cursă Tarom spre Bruxelles aflată în aer la momentul primelor explozii a aterizat la Amsterdam, în timp ce cursa Blue Air Bacău-Bruxelles a fost anulată.

UPDATE: De asemenea, Tarom a anunțat că anulează toate zborurile spre și dinspre Bruxelles programate marți și miercuri, iar pasagerii pentru aceste curse au posibilitatea să fie preluați de aeronavele companiei care pleacă din Amsterdam, Paris, Frankfurt, Munchen și Londra în cele două zile.

Pe de altă parte, Blue Air a anunțat că a reprogramat cursa de miercuri, 23 martie, pe ruta București-Bruxelles și retur pentru după-amiază, pe fondul incertitudinilor privind momentul redeschiderii aeroportului Bruxelles Zaventem.