Cel puțin 100 de soldați afgani au fost uciși și răniți în atacul comis vineri de talibani asupra unei baze militare din nordul Afganistanului, a anunțat Ministerul afgan al Apărării. Un ofițer de la baza atacată spune că sunt 150 de soldați uciși.

"Insurgenții talibani au lansat un atac coordonat împotriva bazei militare unde majoritatea soldaților se adunaseră pentru rugăciune. În total sunt peste 100 de morți și răniți în rândul forțelor armate", a anunțat ministerul într-un comunicat, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Acesta este primul bilanț oficial oferit de Guvernul afgan după atacul de vineri seara comis de militanți talibani înarmați asupra unei baze militare afgane situate la câțiva kilometri de orașul Mazar-e-Sharif.

Un ofițer de la baza militară atacată a declarat sâmbătă dimineață pentru AFP că "150 de soldați au fost uciși și zeci au fost răniți" în atacul comis de zece militanți talibani timp de peste cinci ore.

"Sunt în interiorul bazei și cred că 150 de soldați au fost uciși și zeci au fost răniți. Ei erau tineri recruți sosiți din provinciile Badakhshan și Takhar, din nord estul-țării, pentru a se antrena", a afirmat ofițerul sub rezerva anonimatului.

Dacă acest bilanț va fi confirmat, atacul de vineri va fi cel mai sângeros comis în Afganistan împotriva civililor sau militarilor.