"Nu mai angajați femei!". Din acest moment, organizațiile neguvernamentale naționale și străine din Afganistan vor putea avea doar angajați bărbați, după cel mai recent ordin din partea Guvernului taliban.

O interdicție justificată de "plângeri grave" cu privire la faptul că personalul de sex feminin care lucrează pentru ONG-uri nu purta vălul "corect", sau hijabul, informează talibanii, potrivit Il Fatto Quotidiano.

Nu este clar dacă ordinul se aplică tuturor femeilor sau numai femeilor afgane care lucrează în ONG-uri.

Într-o scrisoare transmisă de ministrul economiei Qari Din Mohammed Hanif se afirmă că, la orice ONG unde se constată că nu respectă ordinul, îi va fi revocată licența de funcționare în Afganistan.

Toate acestea au loc, în timp ce continuă protestele împotriva expulzării femeilor din universitățile țării. "Educația este dreptul nostru", au strigat pe strada din Herat zeci de fete împărțite în grupuri mici. Protestatarele s-au adunat în fața biroului guvernatorului provincial, dar talibanii au folosit tunuri de apă și bastoane pentru a le îndepărta.

La Kabul, talibanii și-au sporit prezența militară, după ce zeci de femei au manifestat joia trecută împotriva recentei interdicții în universități. Cel puțin una dintre femeile care manifestau ar fi dispărut.

De când talibanii au preluat puterea în august 2021, drepturile femeilor au fost reduse semnificativ în Afganistan. Femeile și fetele sunt practic excluse din viața publică și oricine luptă pentru drepturile lor este încarcerat în mod regulat, chiar și pentru câteva săptămâni.

Sursa: RADOR