Președintele american Donald Trump a votat anticipat sâmbătă, cu zece zile înainte de alegerile prezidențiale, "pentru un tip pe nume Trump", într-o secție de vot din West Palm Beach, în Florida, relatează AFP, conform Agerpres.

Președintele american a ajuns într-o bibliotecă pentru a-și exercita sarcina de cetățean în mod anticipat, așa cum au făcut peste 55 de milioane de americani care au votat deja în avans, în special de teama coronavirusului.

Donald Trump a purtat mască în momentul în care a intrat în secția de vot.

"Este un vot extrem de sigur, cu mult mai sigur decât atunci când vă trimiteți buletinul de vot prin poștă", a declarat miliardarul republican, care afirmă mereu, fără a aduce probe, că există riscul unor fraude masive legate de votul prin corespondență.

"Totul este perfect, în manieră foarte strictă, cu respectarea regulilor", a adăugat el, explicând că a votat pentru "un tip pe nume Trump".

"Veți fi extrem de ocupați astăzi, vă vom face să lucrați mult", le-a spus el jurnaliștilor, înainte de a începe o zi-maraton în cursul căreia urmează să aibă trei mitinguri de campanie diferite: Carolina de Nord, Ohio și Wisconsin.

Vicepreședintele Mike Pence și-a exprimat votul anticipat vineri, la Indianapolis.