Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnâi, a trebuit să fie internat joi într-un spital din Moscova după ce un necunoscut i-a pulverizat vopsea verde pe față.

"Mi-au pulverizat fața cu vopsea verde chiar la ieșirea din birou. Cel mai rău este că acum am tot ochiul drept verde. Atât pupila, cât și corneea", a scris Navalnâi, pe Twitter, admițând că s-a speriat crezând că era vorba de un acid, transmite EFE, preluată de Agerpres.

În fotografia postată de opozant pe rețelele sociale se poate vedea cum acesta are întreaga față verde și are dificultăți în a deschide ochiul drept.

 "M-au diagnosticat cu o arsură chimică la ochiul drept", a precizat Navalnâi, care a trebuit să fie transportat la spital cu ambulanța.

 

Opozantul rus a fost atacat în același fel luna trecută la deschiderea unui birou electoral în orașul Barnaul.

Conform presei locale, autoritățile au decis să înceapă o campanie de discreditare a lui Navalnâi, a cărui capacitate de mobilizare preocupă Kremlinul în vederea alegerilor prezidențiale din 2018.

Recent, el a executat 15 zile de arest administrativ pentru organizarea la finalul lui martie a celor mai mari proteste antiguvernamentale de la reîntoarcerea la Kremlin, în 2012, a lui Vladimir Putin.